Anuga Foodtec 2018

JASA Packaging Solutions introduceert doorbraak op het gebied van sleevers

Omsteltijden van minder dan 5 minuten verhogen de productiecapaciteit van verpakkingslijnen
 
Maaltijdsalades, kant-en-klaarmaaltijden, voorgesneden groente en fruit, voorbereide borrelhapjes; dankzij de enorme groei van convenience producten, die veelal in schalen en trays worden verpakt kan de hedendaagse consument het zich steeds gemakkelijker maken.
 
JASA Packaging Solutions biedt met haar nieuwe generatie SLEEVERS een aantrekkelijke oplossing voor het automatisch aanbrengen van voorgelijmde en voorgevouwen kartonnen sleeves. De JASA SLEEVER voorziet rechthoekige, ronde, ovale en vierkante schalen, trays en bekers van 2- of 3-zijdig gesloten sleeves. De machine is ontworpen om binnen enkele minuten van de ene schaal naar de andere om te stellen waardoor de productiecapaciteit van een verpakkingslijn aanzienlijk toeneemt. Het compacte ontwerp en de diverse modulaire in- en uitvoersystemen maken dat de machine eenvoudig in een bestaande productielijn in te bouwen is.
 
 “Alles staat of valt met gemak en snelheid”
Piet Pannekeet, oprichter en directeur bij JASA, legt uit: “We hebben de sleever ontworpen door terug te gaan naar de basis: hoe combineer je een eenvoudige bediening met een korte omsteltijd. We hebben dit gerealiseerd door van de sleever cassette het hart van de machine te maken. Iedere sleeve heeft zijn eigen - op maat gemaakte - cassette. Wanneer de cassette gewisseld is, wordt gelijk de breedte van de schaalgeleiding aangepast middels het “autotracking” systeem en dan is het omstellen klaar. Zo stel je binnen 5 minuten de gehele machine om van de ene naar de andere schaal en sleeve. Zo zie je dat eenvoudig probleemoplossend denken de beste oplossingen brengt. Dit is iets waar we - mag ik als oprichter van JASA met trots zeggen - goed in zijn.”

Geïnteresseerd? De nieuwe JASA SLEEVER word gepresenteerd tijdens de Anuga Foodtec in Keulen van 20-23 maart (u vindt ons hier in hal 7.1 stand B-101).
 
JASA Packaging Solutions staat voor innovatie, kwaliteit en flexibiliteit in verpakkingsmachines. Wij zijn specialist in het ontwikkelen en bouwen van verticale verpakkingsmachines, sleevers en complete weeg- en verpakkingslijnen. Wereldwijd vertrouwen producenten en verpakkers van voedingsmiddelen al meer dan dertig jaar op onze expertise. JASA staat 24/7 voor u klaar.